Omlaag scrollen voor extra informatie.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
  • Begintijd18-07-2019 20:00:00

  • Eindtijd18-07-2019 21:00:00

  • Locatie

  • Toegangsprijs€10

Orgelconcert met Gert van Hoef

Organist Gert van Hoef

Organist Gert van Hoef, Barneveld

Op het programma staat onder andere, Passacaglia en Fuga in c moll (J.S. Bach 1685-1750); het Largo uit ‘Xerxes’ (G.F. Händel 1685-1759). En van Feike Asma (1912-1984) Verlosser, Vriend, Gij Hoop en lust. En de Finale uit Symfonie 3 van C. Saint-Saëns (1835-1921).

Hij begint het concert met een eigen bewerking van “God is getrouw, Zijn plannen falen niet.” Ook van zijn muzikale hand is Trumpet Tune en de Improvisatie Nearer, my God, to Thee.

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel waarop hij zichzelf wegwijs maakte.

In juni 2008 begon Gert te studeren bij mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld.

In 2010 studeerde hij 18 maanden bij Evert van de Veen, organist in Voorthuizen. In deze periode kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.

Gert werd reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele videos die Gert op YouTube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carrière.

In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

Sinds september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. In die periode werd hij ook de vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. Zij eerste commerciële DVD werd daar opgenomen.

In september 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Hij krijgt zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Hij studeert ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini.

Naast zijn Conservatoriumstudie geeft Gert veel orgelconcerten door het gehele land.
Ook privé of openbare verjaardags- of jubileumconcerten.

In 2015 gaf hij zijn eerste buitenlandse concerten in Stoke-on-Trent en London.

In juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel) op het majestueuze ‘Müller’ orgel van de St.-Bavokerk in Haarlem.
De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).

In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij het einddiploma.

Locatie

Jozefkerk Assen
Collardslaan 2a
Assen, 9401 GZ Nederland
+ Google Maps