Omlaag scrollen voor extra informatie.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
  • Begintijd06-07-2019 19:30:00

  • Eindtijd06-07-2019 21:30:00

  • Locatie

  • Toegangsprijs

Urker Mans Formatie

Urker Mans formatie, Jozefkerk 2018

Urker Mans Formatie, Jozefkerk 2018

URKER MANS FORMATIE ZINGT IN ASSEN

Op zaterdag  6 juli 2019 2018 treedt de Urker MANS Formatie op in de monumentale Jozefkerk in Assen. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, zijn een graag geziene gast in de provinciehoofdstad. Zij brengen een aansprekend repertoire ten gehore dat grofweg uit drie genres bestaat: geestelijke liederen, klassieke werken en populair repertoire. Inmiddels heeft UMF, die aan haar achtste zomerseizoen begint, haar opgebouwde repertoire op een aantal cd’s vastgelegd. Een verzamel-cd met de titel OP REIS is uitgebracht met veelgevraagde hoogtepunten. De titel verwijst onder andere naar haar concertreizen in Canada.

Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid en passie vormt hij een geheel van de stemmen en geeft daarnaast iedere zanger gelegenheid een solo ten gehore te brengen. De vaste begeleider is het de getalenteerde musicus Mark Brandwijk die orgel en vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo’s de boventoon. Twee van de zanger zangers bespelen bovendien een instrument waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. Het gaat om een taragot (Roemeense blaasinstrument) en een altviool. Enkele titels in het programma zijn: De Haven van Rust, Liefde, Landerkennung van Grieg en Sanctus van Gounod.

 

Datum          : zaterdag 6 juli 2019

Aanvang       : 19.30 uur.

Locatie          : Jozefkerk, Collardslaan 2A, Assen

Toegang       : € 18,50. Online en bij reservering € 17,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.                                                                     ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 14,=.

Reserveren    : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Voorverkoop van kaarten bij: VVV-Assen, Markt 8-10, Assen

 

URKER MANS FORMATIE

Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring  en zijn semiprofessioneel of professioneel.  De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

 

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven verbeeldt in zang en op beeld. Het is een uniek product geworden.

Mark Brandwijk, orgel Jozefkerk 2018

Mark Brandwijk, Jozefkerk 2018

 

Locatie

Jozefkerk Assen
Collardslaan 2a
Assen, 9401 GZ Nederland
+ Google Maps