Home Matthäus Passion voor kinderen met Ton Koopman actrice Marieke Koopman

Matthäus Passion voor kinderen met Ton Koopman actrice Marieke Koopman

Matthäus Passion voor kinderen met Ton Koopman actrice Marieke Koopman

 

Onder de titel “Hemel en Aarde” brachten Ton Koopman, Marieke Koopman en Boudewijn Scholten op 17 maart, de Matthäus Passion voor kinderen(6+) ten gehore in de Jozefkerk. Het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir en een kinderkoor van de Bach koorschool, presenteerden het muzikale gedeelte van Bachs meesterwerk o.l.v. Ton Koopman.

Koopman maakte voor kinderen vanaf zes jaar een kernachtige selectie van koorwerken en aria’s uit de Matthäus Passion, die hij uitvoert precies zoals Bach het bedacht, met koren, solisten en orkest. Het verhaal van de Matthäus Passion werd grotendeels door actrice Marieke Koopman in de rol van dochter van Pilatus verteld, uitgebeeld en gespeeld samen met acteur Boudewijn Scholten, die de rol van Pilatus speelde. Het kinderkoor zong niet alleen, het speelde ook mee in het toneelspel, dat afgewisseld werd met bekende delen van de Matthäus Passion.

Dit fantastische evenement stond onder algemene leiding van Ton Koopman die zich na afloop mengde tussen het enthousiaste jonge publiek om navraag te doen naar hun beleving van die middag.