Home Update verbouwing zalen en hal

Update verbouwing zalen en hal

Update verbouwing zalen en hal

Update verbouwing 1-4-2019 (bijbehorende foto’s)

Kerkelijk bureau kan verhuizen.
Donderdag 28 maart kon de geïnstalleerde lift in gebruik worden genomen. Niets staat de verhuizing van het kerkelijk bureau, dat op maandag 1 april gaat beginnen, nog in de weg. De trappen rond de lift zijn allemaal klaar. Het stucwerk rond de liftkoker is in volle gang. De predikantenkamer is ingericht. Hetzelfde geldt voor de archiefruimte, ook hier wordt hard gewerkt om alles op de juiste plaatst te krijgen. Zelfs het oude, monumentale bureau van dhrn. Meyering en Wiegman (vele jaren terug hoofden van het kerkelijk bureau) krijgt daar weer een plekje. De keuken wordt opgebouwd en afgemonteerd. Het sucwerk aan de muren van de benedenverdiepingen en hal krijgt vorm. Rond 1 mei ziet alles er totaal anders uit! Of het dan al helemaal af is???
Henk Jan Lutgert

Update verbouwing 18-3-2019 (bijbehorende foto’s)

Verbouwing bijgebouwen in de eindfase
Het begint er op te lijken! De liftschacht is zo goed als afgetimmerd. Binnen 14 dagen zal begonnen worden met het installeren van de lift, hetgeen nog een hele klus wordt.
De zolder van het bijgebouw is totaal gerenoveerd en aangepast voor gebruik voor de kinderen en een deel voor het kerkelijk archief van de PGA. De vloer en wanden zijn klaar. Deze nieuwe zaal is nu toegankelijk per trap en lift.
De oude zalen 4 en 5 zijn zo goed als klaar om het kerkgelijkbureau rond 1 april te ontvangen. Dit geldt ook voor de nieuwe predikantenkamer op de plek van de oude kamer van Ds. Koopmans. Muren zijn gestuct en de vloerbedekking is gelegd.
Nu wordt met man en macht gewerkt aan de grote hal. Vloeren worden geëgaliseerd, muren gestuct, de plafonds bewerkt met brandvertragende lagen. De muren van de toiletten zijn gestuct en reeds betegeld.
Er komt schot in!
Henk Jan Lutgert

Update verbouwing 20-1-2019 (nieuwe foto’s toegevoegd)

Update verbouwing
Na een korte bouwstop gedurende de kerst en oud en nieuw is de draad van de verbouw bijgebouwen, keuken en hal weer flink opgepakt.
De oude zalen 4 en 5 worden nu heringericht voor de predikanten en het kerkelijk bureau. Deze herinrichting begint echt gestalte te krijgen en is in de afbouwfase. De oude zolder boven deze ruimte is ook al stevig aangepakt. Het dak is geïsoleerd en er is een begin gemaakt om ook hier een doorgang voor de de lift te creëren. Deze zolder wordt ingericht als archiefruimte en wordt tevens een prima plek voor de jeugd.
Buiten aan de Noordkant is ook veel gebeurd. Het dak is verwijderd en de liftschacht wordt door getrokken en zal boven het oude gebouw uitsteken. Goed te zien op de bouwtekeningen. Zaal 1 en 2 op de begane grond krijgen vanuit de hal/keuken nieuwe doorgangen. De technische aanpassingen van de toiletten zijn zo goed als klaar en men kan beginnen aan de afwerking.
Henk Jan Lutgert

Update verbouwing 10 december 2018
De afgelopen week is er hard gewerkt om de toiletruimten verder af te maken. De wanden zijn geïsoleerd en betimmerd en voorbereidingen zijn getroffen voor het plaatsen van de toiletten. Zowel in de dames,- als herentoiletten.
De elektrische voorzieningen zijn verplaatst en dat is gelukkig zonder veel problemen gebeurd.
Tevens is op de foto’s te zien dat de plek van de liftschacht vorm begint te krijgen en is men bezig om elke verdieping vanuit de lift straks toegankelijk te maken.
Ook is er, nu de stempels voor de steunbalken zo goed als verdwenen zijn, een mal gelegd om de juiste plaats van de nieuwe keukenplek in beeld te brengen.
H.J.Lutgert

Update 28 november 2018
De afgelopen 2 weken is er hard gewerkt en krijgt de verbouwing steeds meer “een gezicht”.
Zware ijzeren steunbalken zijn aangelegd onder de plafonds in de hal en onder de voormalige buitenmuur aan de Oostzijde. Ook op de bovenliggende verdiepingen zijn extra zware steunbalken onder de plafonds aangebracht.
De toekomstige toiletten voor de dames en minder validen buiten op de plek van de oude fietsenstalling is “dakdicht” en men is begonnen met het aanleggen van deze toiletten. Ook de nieuwe doorgang hier naar toe wordt nu gerealiseerd. De oude deur opening verdwijnt. Net als de oude deur opening naar de benedenzaal.
De bak voor de lift is opgemetseld.
Deze week worden alle elektriciteit aansluitingen verlegd naar de nieuwe meterkast. Dan verdwijnt ook het laatste stukje muur tussen de oude meterkast en de benedenzalen.
Maar daar over meer in de volgende update.
Henk Jan Lutgert

Foto’s