Home De Stichting SCA

De Stichting SCA

DE STICHTING SCA

De stichting SCA verhuurt accommodatie voor Sociaal-Culturele Activiteiten in zaalruimte van de Jozefkerk te Assen. Die activiteiten zijn meestal concerten, vergaderingen, exposities en cursussen. De stichting organiseert ook zelf evenementen in- en om de Jozefkerk. De Jozefkerk is een rijksmonument en de stichting levert een bijdrage aan de instandhouding hiervan. Het gerestaureerde van Dam orgel is hier onderdeel van.

De stichting verwerft inkomsten uit giften, subsidies en exploitatie-opbrengsten van het gebouw bij sociaal-culturele activiteiten. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van het gebouw en met de waardigheid van de bestemming als kerkgebouw. Facilitering van koffie/thee e.d. aan huurders is op afspraak onderdeel van de activiteit.

Activiteiten.

Vele concerten, tentoonstellingen, seminars en vergaderingen worden in de Jozefkerk gehouden. In de planning staan regelmatig nieuwe activiteiten, mede door het aantrekkelijke van Dam orgel en de prachtige akoestiek.

Er is ondersteuning mogelijk voor het promoten van de activiteiten zoals:

  • Opstellen van persberichten
  • Gebruik van publicatieborden in de kerk.

Vrijwilligers.

Het bestuur van de stichting SCA wordt bijgestaan door enthousiaste vrijwilligers bij alle activiteiten. Natuurlijk zijn we blij met nieuwe vrijwilligers, meld u hiervoor aan via de contactpagina.

Voor de vele mogelijkheden voor zaalverhuur verder lezen.

Expositie in de grote zaal.